Keurslagerij Vlaeminck

Tips voor een geslaagde barbecue

Hartje zomer ... met een tikkeltje geluk is de zon al weken van de partij. Hoog tijd om het barbecuetoestel weer boven te halen.

Trommel vrienden en familie op en laat het roosteren een aanvang nemen.

Nu nog even de tips van uw Keurslager doornemen en uw barbecue wordt een echte topper !

 

 

Hartje zomer ... met een tikkeltje geluk is de zon al weken van de partij. Hoog tijd om het barbecuetoestel weer boven te halen.

Trommel vrienden en familie op en laat het roosteren een aanvang nemen.

Nu nog even de tips van uw Keurslager doornemen en uw barbecue wordt een echte topper !

 

  • Plaats uw barbecuetoestel op een stabiele ondergrond en in de juiste windrichting. Zo vermijdt u dat de rook in het gezicht van uw gasten waait.
  • Ontsteek het vuur zeker 45 minuten op voorhand. Gebruik nooit spiritus of benzine om de barbecue aan te maken. Aanmaakblokjes zijn de beste oplossing.
  • Begin pas te roosteren als alle vlammen weg zijn en de houtskool roodgloeiend is. Als er tijdens het roosteren toch vlammen ontstaan, leg dan het vlees op een aluminiumfolie of een bakschoteltje. Laat de vlammen nooit met het vlees in contact komen.
  • Dep het vlees voor u het op de rooster legt. Prik niet in het vlees. Zo blijft het lekker sappig. Gebruik bij voorkeur een vleestang.
  • Voeg pas na het roosteren peper en zout toe (indien nodig). Gemarineerde stukken hoeven niet meer bijgekruid !
  • Bewaar het vlees, de groenten en de sausjes altijd op een koele plaats. Bij voorkeur bewaart u alles zo lang mogelijk in uw koelkast. Daarna steekt u het vlees het best in een koelbox.
  • Plaats tijdens het barbecuen altijd een emmer water of zand in de buurt. Voor uw veiligheid!
  • Hou spelende kinderen weg van het vuur.

 

Contact

Keurslagerij-Vlaeminck
Evergemsesteenweg 116
9032 Wondelgem
  pascal@
  +32 (0)9 253 83 03
BE 0536.507.889

Openingsuren

Van dinsdag tot en met zondag:
doorlopend van 07.00 tot 19.00 uur.

Gesloten op maandag

protonbankcontactvisa

logo