Keurslagerij Vlaeminck

Nieuwe recepten

Nieuwe recepten Duroc d’Olives

Varkenskroon Duroc d'Olives, Fregola Sarda. Met olijven en Parmezaanse kaas, basilicum bearnaise.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 varkenskronen Duroc Olives - 400 g Fregola Sarda, of Risotto of Griekse pasta, … - 100 g zure room - 60 g Parmezaanse kaas (Reggiano) - 60 g olijven (Taggiasche) - 1 courgette - paneermeel

Bearnaisesaus:

2 eierdooiers - 1 eetlepel water - 1 eetlepel witte wijn - 1 eetlepel witte azijn 200 g geklaarde boter - 10 blaadjes gehakte basilicum

Recept:

Snijd de courgette in fijne schijfjes, grill in olijfolie en kleef ze aan de binnenzijde van de vorm. Snijd de olijven en rasp de Parmezaanse kaas. Kook de Fregola Sarda, voeg een beetje kippenbouillon en room toe, laat het verminderen, voeg de Parmezaanse kaas en de olijven toe en breng op smaak.

Klop de eidooiers met water, wijn en azijn op een laag vuur, wanneer het volume verdubbeld is verhoog je het vuur en klop tot de massa iets verdikt, voeg langzaam de geklaarde boter toe, breng op smaak en voeg tot slot de gehakte basilicum toe.

Kruid de varkenskroontjes en paneer alle kanten. Kleur in de pan elke kant in een beetje boter met olijfolie. Bak vervolgens 6-8 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat een paar minuten rusten, dresseer de borden ondertussen. Doe de pasta in de vorm en decoreer met kleine stukjes courgette. Snijd de varkenskroon in reepjes en werk af met de bearnaise.

 

 


Gebraiseerde nek van Duroc d'Olives, met zoethout, witloof en gnocchi.

Ingrediënten voor 4 personen:

1200 g varkensnek van Duroc d'Olives - 4 stokken gebroken zoethout - 4 uien - 2 wortelen - 4 teentjes look - 500 g vleessaus - 12 stuks jong witlof - 300 g gnocchi - 300 g pompoen - ¼ bot peterselie

Recept:

- Varkensnek aanbakken in pan langs alle zijden, het vlees in een kookpot leggen. Daarna de grof gesneden groenten aanbakken in dezelfde pan, eens alles bruin bevochtigen met de bouillon en het gebroken zoethout. Alles samen onder deksel zachtjes laten stoven voor ongeveer 3 uur. Witlof aanstoven in koolzaadolie met peper en zout.

- Gnocchi koken in gezouten water. Pompoen in brunoise snijden en aanstoven met de gehakte peterselie. Gekookte gnocchi toevoegen en afwerken met citroensap. 


Filet van Duroc d'Olives, met peterseliepuree, verschillende wortelen en zilveruitjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

800 g filet van Duroc d'Olives - 1 vel boterpapier - 3 g grof gehakte peper - 1 tak gehakte rozemarijn - 1 blaadje verpulverde laurier - 1 kg aardappelen - 1 bot peterselie - 200 g melk - 100 ml koolzaadolie - 2 versnipperde sjalotten - 500 g verschillende wortelen -100 g zilveruitjes - ¼ bot peterselie

Recept:

- Alle kruiden grof hakken en de filet inwrijven. In een vel boterpapier rollen en 1 uur bakken in de oven op 60C°. Daarna krokant aanbakken in een pan met koolzaadolie. - Aardappelen schillen, koken in gezouten water. De melk mixen met de peterselie, koolzaadolie toevoegen, opkoken met de afgegoten aardappelen en alles pureren. Afwerken met versnipperde sjalotten. - De wortelen schillen en naar keuze snijden, kort opkoken in gezouten water.

 

 

Zilveruitjes aanbakken in koolzaadolie, kruiden met peper en zout. Honing en kippenbouillon toevoegen, even laten doorkoken tot de bouillon bijna volledig is verdampt. Alle groenten samen aanbakken en afwerken met peterselie. 


 

 

Contact

Keurslagerij-Vlaeminck
Evergemsesteenweg 116
9032 Wondelgem
  pascal@
  +32 (0)9 253 83 03
BE 0536.507.889

Openingsuren

Van dinsdag tot en met zondag:
doorlopend van 07.00 tot 19.00 uur.

Gesloten op maandag

protonbankcontactvisa

logo